• DUURZAAMHEIDS
    AMBITIES

 

De verduurzaming van de verwarmingsbranche, van olie naar gas naar warmtepompsystemen, is de wind in onze zeilen. Onze producten dragen bij aan energiezuinige oplossingen. Maar de producten zelf willen wij ook zo verantwoord mogelijk produceren in een CO2-neutraal bedrijf. De Life Cycle Analysis (LCA) geeft ons inzicht in de impact van van alle levensfasen van onze boilers en helpt ons keuzes te maken waarmee we ons steentje bijdragen aan het behoud van onze aarde.

Ook zijn wij duurzaam in onze relaties. Dat is prettig voor ons, maar ook voor onze partners. Zij weten dat zij op ons kunnen bouwen. In de samenwerking met onze zakenpartners kiezen wij heel bewust voor mensen en bedrijven die dezelfde duurzaamheidsambities hebben als wij, zodat we onze krachten kunnen bundelen en samen kunnen bouwen aan een betere wereld. Door een optimale samenwerking met onze partners op lange termijn, komen wij tot de beste innovatie en de duurzaamste oplossingen voor iedereen.

LIFE CYCLE
ANALYSIS (LCA)

Met behulp van een Life Cycle Analysis (LCA) onderzochten we de impact van verschillende levensfasen van onze RVS producten op het milieu en vergeleken deze met een concurrerende warmwatertank. Vanaf de keuze voor grondstoffen tot de recycling van het afgedankte product en alle fases daartussenin. Deze analyse geeft ons het inzicht welke verbeteringen het meeste bijdragen aan de verduurzaming van onze producten. Wij besteden veel aandacht aan de nabehandeling van de tank om de kwaliteit en daarmee ook de levensduur nog verder te versterken. Ook kijken wij naar hoe wij producten kunnen hergebruiken, en de algehele emissie van onze productieprocessen kunnen verminderen.

 

Meer informatie

CO2 NEUTRAAL
BEDRIJF

Bij DEJONG zoeken we naar de perfect fit in alles wat we doen. Dit geldt voor de producten die we ontwikkelen, onze productieprocessen en onze impact op de wereld om ons heen. Daarom investeren we om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en de resterende CO2-uitstoot te compenseren, waardoor DEJONG een CO2-neutraal bedrijf wordt*. We compenseren onze resterende uitstoot door te investeren in een Gold Standard-gecertificeerd project dat duurzame fornuizen mogelijk maakt in Afrika. DEJONG biedt nu meer comfort aan mensen in nood door hen toegang te geven tot schonere en kostenefficiënte fornuizen. Dit project heeft een positieve invloed op het klimaat, op de gezondheid van mensen en op sociale en economische ontwikkelingen.

*Deze claim is gebaseerd op de CO2-voetafdruk van DEJONG voor 2022. DEJONG’s Scope 1, Scope 2, en sommige Scope 3 emissies, zoals gedefinieerd door het Greenhouse Gas Protocol, werden gecompenseerd door de aankoop van Gold Standard Certificates. Op dit moment zijn deze cijfers nog niet onafhankelijk geverifieerd door een derde partij.

DUURZAME
RELATIES

Naast een duurzame productie, werken wij ook aan duurzame relaties met onze omgeving. Dichtbij en ver weg. In de samenwerking met onze partners kiezen wij heel bewust voor mensen en bedrijven die dezelfde duurzaamheidsambities hebben als wij, zodat we onze krachten kunnen bundelen en samen kunnen bouwen aan een betere wereld voor iedereen.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2