• OVER
    DEJONG

 

DEJONG bestaat al ruim 160 jaar, waarvan al meer dan 45 jaar als toonaangevende, onafhankelijke producent van roestvast stalen (RVS) warmwaterboilers in Europa. In alles wat wij ondernemen, zijn wij op zoek naar the perfect fit. Dat geldt in eerste plaats voor het product zelf, waarin we altijd gaan voor het beste resultaat. Maar het geldt minstens zo sterk voor alle gebieden die daar enigszins aan raken, zoals partners, medewerkers, het productieproces en de impact daarvan op de wereld om ons heen.

 

Optimale samenwerking

Alleen sámen kunnen wij een verschil maken. In de samenwerking met onze partners  kiezen wij daarom specifiek voor mensen en bedrijven die dezelfde mentaliteit hebben als wij, zodat we duurzame relaties aan kunnen gaan voor de langere termijn. Dat is prettig voor ons en onze partners. Zo komen wij tot de beste innovatie en de duurzaamste oplossingen voor iedereen.

BEDRIJFSPROFIEL
DEJONG

DEJONG is gevestigd in Gorredijk en produceert jaarlijks meer dan 120.000 warmwaterboilers, variërend van 1 tot 1000 liter. Deze worden in samenspraak met de klant ontwikkeld zodat het systeem waarvan de tank deel uitmaakt optimaal kan functioneren. Dit heeft ondertussen geleid tot honderden verschillende ontwerpen die seriematig worden geproduceerd voor een groot aantal klanten in o.a. Europa en Noord-Amerika. Daarnaast heeft DEJONG een standaardprogramma ontwikkeld voor toepassingen waarbij de aantallen (nog) onvoldoende zijn voor klantspecifiek ontwerp. Ook kan het standaardprogramma dienen als aanvulling op reeds bestaande klantspecifieke producten, al dan niet onder eigen label.

 

Meer informatie

GESCHIEDENIS
VAN DEJONG

Al sinds 1859 produceert DEJONG metalen producten voor de opslag van vloeistoffen. Daarbij is het inspelen op de steeds veranderende vraag een terugkerend aspect en de sleutel tot succes gebleken.

Het begon allemaal in 1859 met het oprichten van een koperslagerij in Gorredijk. DEJONG leverde potten, pannen en kannen aan boeren in de omgeving van het Friese dorp. Na de opkomst van de melk- en kaasfabrieken aan het eind van de negentiende eeuw, ontwikkelde DEJONG zich tot de grootste melkbussenleverancier van Nederland. Toen de vraag naar deze bussen na 1960 sterk daalde, schakelde DEJONG over op de productie van biertanks en frisdrankcontainers. Deze werden met succes in heel Europa afgezet. Al vanaf 1934 verwerkt DEJONG roestvast staal (RVS), aanvankelijk vooral voor de zuivelindustrie. Dit materiaal bleek een uitstekend alternatief voor vertind staal en aluminium. Sinds 1970 produceert DEJONG ook RVS warmwaterboilers. Deze ‘hot water tanks’ vormen nu het belangrijkste product.

De producten zijn door de jaren heen steeds veranderd, maar het karakter van DEJONG is hetzelfde gebleven: Oog voor kwaliteit, een luisterend oor voor de wensen van de klant en flexibel anticiperen op de wereld om ons heen. Dat is de kracht van DEJONG waaraan wij onze huidige positie op de markt te danken hebben.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2